Подово отопление под плочки

Подово отопление под плочки


Подовото отопление под плочки се изпълнява с електрически нагревателни кабели или мрежи. Те са изключително качествени, тествани са според всички европейски норми, сертифицирани са и отговарят на всички стандарти и изисквания за потребление и безопасност. Системите се доставят с 10 години гаранция, а при монтаж от наш специалист гаранцията се удължава на 25 години.


Нагревателните кабели се предлагат в два основни варианта на ролки за свободен монтаж или на монтажна мрежа от фибростъкло. Монтажната мрежа е по-подходяща за самостоятелен монтаж, тъй като тя е с предварително фиксирана стъпка на кабела, за постигането на мощност 160W/m2.  Нагревателните кабели и мрежи са с предварително фиксирана дължина и мощност, и фабрично направена свръзка между нагревателния и захранващия кабел. Те не могат да бъдат рязани или удължавани, само и единствено техния захранващ кабел подлежи на корекция.  


В зависимост от това дали искате да постигнете цялостно отопление в помещението ви или само комфортен и топъл под, зависи каква мощност е необходимо да се инсталира на кв.м. За цялостно отопление се инсталира мощност от 130-200W/m2, а само за комфортен и топъл под мощност от 100-130W/m2.


Независимо какъв ефект от подовото отопление желаете, най-важният фактор за икономичната и ефективна работа на системата е, да предвидите поставянето на изолация на пода. Колкото по-дебела изолация поставите, толкова по-добре, но все пак трябва да се има в предвид колко може да се завиши нивото на пода ви. Изолацията, която най-често  се използва за това приложение е фибран, като минимума, който ние изискваме е поне 2 см дебелина. Поставянето на подово отопление без наличието на изолация е крайно не препоръчително,  системата ще загрява изключително бавно, защото ще трябва да затопли и цялата бетонна плоча и съответно ще потребява много повече електроенергия, и като цяло ще бъде неефективна.   


Нагревателните кабели могат да се монтират директно в слепващия слой на плочките, над замазката, която се прави върху изолацията на пода, за постигането на директна отоплителна система или могат да се монтират във замазката над изолацията за постигането на акумулиращо отопление. 


Много често, клиентите предпочитат директната отоплителна система, и монтаж на нагревателите директно в слепващия слой на плочките, тъй като ефектът от работата на системата се усеща много по-бързо.


Също така системите за подово отопление могат да се изградят и върху съществуваща подова настилка, без да е необходимо да се премахне стария под, като за минималното завишаване на нивото на пода се използва специална изолация за подово отопление /F-board/. Тя е проектирана специално за случаите в които нивото на пода трябва да се завиши минимално. Предлага се с дебелина 6мм и 10мм, има качества много сходни до тези на фибрана, двустранно армирана е с циментово покритие с микрофибърна мрежа и върху нея не е необходимо да се прави замазка. Кабелите или нагревателните мрежи се монтират директно върху нея във слепващия слой на плочките.


В най-общия случай при поставянето на минималната дебелина изолация на пода 2 см /фибран/, нивото на пода се завишава с 7-8см/вкл. плочките/,

а при поставянето на специалната подова изолация с дебелина 6мм /F-board/, нивото на пода се завишава с 2см /вкл.плочките/.    Много е важно също да се изчисли точно отопляемата площ на помещението, и всякакви мебели и обзавеждане, които са поставени директно на пода или на по-малко от 3-6см височина от него, да бъдат извадени от квадратурата, защото те ще пречат за нормалното преминаване на топлината и кабелът, ще прегрее в тази зона и ще спре да работи. Повече информация за конкретните продукти, използващи се за изграждането на системата, може да намерите в информацията за всеки продукт по-долу.


За изготвянето на конкретна оферта съдържаща всичко необходимо за изграждането на такава система, може да се свържете с нас от формата за контакт. Изготвянето на оферта е безплатно.

Покажи
Ред

Алуминиева монтажна шина за нагревателни кабели

Алуминиевата монтажна шина се използва за монтажа на нагревателните кабели за подово отопление, но с..

42.00 лв.

Дигитален термостат Fit 3U

Дигитален регулатор за вътрешно приложение, за контрол по температурата на пода и въздуха. Той има в..

374.00 лв.

Дигитален термостат TH232 AF

Дигитален регулатор за вътрешно приложение, за контрол по температурата на пода и въздуха. Той има в..

264.00 лв.

Изолация за подово отопление F-board

Изолацията за подово отопление F-board е изградена от екструдиран полистирен, има качества много схо..

300.00 лв.

Нагревателна мрежа LDTS 160W/m2

Нагревателните мрежи LDTS са съставени от двужилен кабел с пълна екранировка, монтиран на стъклофибъ..

102.00 лв.

Нагревателни кабели ADSV 10W/m

Отоплителните кабели ADSV са двужилни с пълна екранировка. Захранват се само в единия им край, фабри..

90.00 лв.

Нагревателни кабели ADSV 18W/m

Отоплителните кабели ADSV са двужилни с пълна екранировка. Захранват се само в единия им край, други..

114.00 лв.

Поцинкована монтажна шина за нагревателни кабели

Поцинкованата монтажна шина се използва за фиксирането на стъпката при монтажа на нагревателни кабел..

30.00 лв.

Термостат със сензорен екран TFT

ТFT термостатът е проектиран да бъде най-лесният за употреба, но и възможно най-прецизният терм..

330.00 лв.