Отопление на улуци и водостоци

Отопление на улуци и водостоци

За отоплението на улуци и водостоци се използват нагревателни кабели тип ADPSV 20W/m. Те предпазват от натрупването на лед и сняг, от образуването на опасни висулки и нанасянето на скъпи щети по фасадите на сградите. Изключително качествени са, чешки са по производство, сертифицирани са и отговарят на всички изисквания за потребление и безопасност. Имат тройна изолация и UV защита. Доставят се с 10 години гаранция.


За да бъде ефективно предпазването от замръзване, по предварителни топло-технически изчисления, за стандартни улуци/водостоци в региони с надморска височина до 1000м, трябва се инсталира мощност от 40W/m в улуците и водосточните тръби или две дължини от нагревателния кабел.  За нестандартни улуци, с по-голяма широчина и региони с надморска височина над 1000м, с по-обилни снеговалежи, трябва да се инсталират 60W/m в улуците (три дължини нагревателен кабел) и 40W/m във водосточните тръби (две дължини нагревателен кабел). 


Двете или трите дължини нагревателен кабел монтирани в улуцитене трябва да се преплитат и за това, за закрепването им, на разстояние една от друга, се използват специални крепежи - клипсове за улук или пластмасова T-strip шина на нестандартните улуци.

За да са на необходимото разстояние и двете дължини нагревателен кабел във водосточните тръби се използват клипсове за водосток и PVC верига или стоманено въжеЗа да функционира правилно системата нагревателните кабели трябва задължително да бъдат захранени в ел.табло с необходимата автоматика. Ел. таблото винаги е индивидуално изработено за всеки отделен обект, съобразено с нуждите на инсталацията и желанието на клиента.


За контрола на работата на системата трябва да бъде предвидено също така и управление. Най-добрият и най-икономичен вариант за управлението на системата е с микропроцесорно управление за автоматичен контрол с външни датчици за лед/сняг и температура. Със закупуването на такова управление, вие си гарантирате, че системата ще работи само когато е необходимо и колкото е необходимо, което води до приблизително 70% по-ниски разходи за електроенергия. Микропроцесорното управление се монтира  на DIN шина в ел.табло. Доставя се с 2 години гаранция. Друг вариант за управлението на системата е с регулатор само по температура или с време реле за ръчно управление, които обаче изискват да има лице, което да се ангажира с наблюдението на системата, тъй като при управление само по температура е напълно възможно навън да са много ниски температурите,но да не вали сняг и системата да работи напразно. При варианта с ръчно управление е много важно да не се забрави да се включи системата. Тя трябва да бъде включена в момента в който започне да вали сняг, за да не позволи да се натрупа, а не след като вече е натрупало сняг.


Повече информация за конкретните продукти, използващи се за изграждането на системата, може да намерите в информацията за всеки продукт по-долу.


За изготвянето на конкретна оферта съдържаща всичко необходимо за изграждането на такава система, може да се свържете с нас от формата за контакт. Изготвянето на оферта е безплатно.

Покажи
Ред

PVC верига за водосток

Веригата за водосток се използва за монтажа на нагревателните кабели във водосточните тръби. На нея ..

36.00 лв.

T-strip шина за нестандартни широки улуци

T-strip шината се използва най-често за фиксирането на две или повече дължини нагревателен кабел в п..

2.40 лв.

Алуминиева монтажна шина за нагревателни кабели

Алуминиевата монтажна шина се използва за монтажа на нагревателните кабели за подово отопление, но с..

42.00 лв.

Датчик за лед/сняг за покриви

Датчика за лед и сняг за покриви отчита наличието на вода/сняг в улуците и подава информация до микр..

246.00 лв.

Датчик за температура за улуци

Датчика за лед и сняг за тепература за улуци отчита наличието на вода/сняг и подава информация до ми..

72.00 лв.

Двузоново микропроцесорно управление

EBERLE EM 90  Двузоново микропроцесорно управление за автоматично регулиране. С него може ..

1 098.00 лв.

Клипс за водосток

Клипсовете за водосток се използват за правилното и безопасно монтиране на двете дължини нагревателе..

12.00 лв.

Клипс за стандартен объл улук

Клипсовете за улук се използват за правилното и безопасно монтиране на двете дължини нагревателен ка..

18.00 лв.

Микропроцесорно управление за автоматичен контрол

EBERLE EM 89 Еднозоново микропроцесорно управление за автоматично регулиране. Може да бъде..

852.00 лв.

Нагревателни кабели ADPSV 20W/m

Отоплителните кабели ADPSV са двужилни с пълна екранировка и UV защита. Захранват се само в единия и..

144.00 лв.
Стоманено въже за водосток New

Стоманено въже за водосток

Стоманеното въже за монтаж във водосток се използва за правилното и безопасно монтиране на двете дъл..

2.40 лв.

Терморегулатор за контрол само по температура

Диференциален стенен термостат за ПОЛУАВТОМАТИЧЕН контрол само по температурата на околната среда.Те..

294.00 лв.