Отопление на жилищни площи

Отопление на жилищни площи

За отоплението на жилищни площи се използват нискотемпературни панели ECOSUN.

Панелите са производство на чешката фирма Fenix, изключително качествени са, сертифицирани са и отговарят на всички европейски изисквания за потребление и безопасност.  Доставят се с 2 години гаранция.


Те са с плоска повърхност, която гарантира излъчване при ъгъл от 180°C (полусферично излъчване). Максималната температура на повърхността на панела достига 90-110°C. Те имат изолация от задната им страна, както и вградена защита от прегряване и по никакъв начин не предствляват опасност за тавана или близки обекти.


Панелите работят на принципа на лъчистото отопление, топлината им е насочена главно към затоплянето на хората и обектите в помещението, а затоплянето на въздуха е вторично и имаме различно разпределение на температурата в помещението, поради което в сравнение с конвекционалните отоплителни системи, ще имате близо 18-25% по-ниски разходи за електро енергия, независимо дали сте монтирали панела на стената или на тавана.

Панелите могат да се монтират на различна височина, като за височина на тавана по-голяма от 2.70м, трябва да се инсталира панел с мощност по-голяма от 300W. При височина от 2.50м до 2.70м е преопоръчително да се монтират два панела с мощност по 300W, а ако височината е по-малко от 2.50м, препоръчваме отоплителния панел да се монтира на стената. 


Монтажът им е изключително лесен, те имат включена в цената рамка, която се фиксира за тавана и на която се прикрепва панела. Те са само с 3см дебелина и размери 59/59см или 59/119см. Могат да бъдат монтирани както директно на тавана, така и абсолютно незабележимо, в окачен таван, като само трябва да се премахнат един или два елемента от тавана, в зависимост от размера панел на който сте се спрели, като също е възможно да се направи отвор в таван от гипсокартон с размерите на панела, да се закупи допълнително рамка, на която да се постави, и отново да бъде вграден в тавана.
Базовите панелите са бели на цвят и с грапава повърхност със специално покритие от термокристал, което увеличава емисийвността им. Могат да бъдат поръчани и в други цветове, но само с предварителна заявка и доставка, в зависимост от количествата 4-8 седмици.
Повече информация за конкретните продукти, използващи се за изграждането на системата, може да намерите в информацията за всеки продукт по-долу.


За изготвянето на конкретна оферта съдържаща всичко необходимо за изграждането на такава система, може да се свържете с нас от формата за контакт. Изготвянето на оферта е безплатно.


Покажи
Ред
Аналогов регулатор за контрол само по температурата на въздуха New

Аналогов регулатор за контрол само по температурата на въздуха

Аналогов регулатор за вътрешно приложение, за контрол само по температурата на въздуха. Той има вгра..

78.00 лв.

Отоплителни панели ECOSUN U

ECOSUN U панелите са универсални лъчисти отоплителни панели подходящи за отоплението на жилищни и оф..

318.00 лв.