Стенно и таванно отопление под гипсокартон

Стенно и таванно отопление под гипсокартон

За стенно и таванно отопление под гипсокартон се използва нагревателно фолио ECOFILM C. 


Този модел фолио е специално разработено за монтаж под гипсокартон и мощностите в които се предлага са съобразени с този тип покритие.


Монтирането на фолио, под стените и тавана, е идеалното решение за случаите в които, вече имате завършен под в жилището ви, но искате да се възползвате от предимствата на системите за лъчисто отопление.


С този тип отопление, освен предимствата, че тези системи не излъчват никаква миризма, светлина или шум, няма никаква циркулация на прах, не изискват никаква поддръжка,  и потребяват около 20% по-малко електроенергия /в сравнение с конвекционалните/, за да ви стоплят, с тях, вие също така, имате много голяма свобода при проектирането на обзавеждането и дизайна на помещенията, защото нямате електроуреди монтирани  на стените или тавана.


При лъчисто стенно или таванно отопление се инсталират мощности от порядъка на 140-200W/m2. Фолиата се предлагат на линеен метър, със широчина 40 и 50см, и мощности от 43 до 80W/m. В зависимост от това каква мощност желаете да инсталирате и какви са размерите на стените и тавана ви, зависи, колко ленти могат да се разположат, с каква дължина, и каква мощност общо ще се постигне.


Задължително трябва да предвидите поставянето на изолация на тавана или стените, като фолиата се поставят по дължината на гредите, а не напречно над или под тях.Хубаво е да се постави и допълнителен слой изолация, плътно зад фолиото, за да нямате топлинни загуби и системата да бъде максимално ефективна. Трябва също така в зоната където ще има осветление, да не се поставя фолио.
След като се монтират всички ленти фолио, след като се свържат и захранят, се покриват с PE фолио и гипсокартон. Големите обемни шкафове или гардероби, трябва да са на поне 100мм разстояние от тавана, за да не пречат на нормалното преминаване на топлината.
Системите за лъчисто отопление са изключително комфортни, ефективни и икономични и стават избор на все повече домакинства и в страната ни.
Фолиата се произвеждат в Англия, но за Чешката фирма FENIX, чиято дъщерна компания и производител се намира там. Сертифицирани са, отговарят на всички изисквания за потребление и безопасност и се доставят с 10 години гаранция.


Ние бихме могли да ви изготвим оферта съдържаща всичко необходимо за изграждането на такава системата, като само ни изпратите запитване или се свържете с нас от формата за контакт. 


От това видео, може да добиете и по-голяма представа за изпълнението на монтажа на таванно отопление, с  нагревателно фолио ECOFILM C.Повече информация за конкретните продукти, използващи се за изграждането на системата, може да намерите в информацията за всеки продукт по-долу.


За изготвянето на конкретна оферта съдържаща всичко необходимо за изграждането на такава система, може да се свържете с нас от формата за контакт. Изготвянето на оферта е безплатно.Покажи
Ред

Захранващ кабел за нагревателно фолио ECOFILM F

Захранващия кабел се използва за свързването на отделните ленти нагревателно фолио към регулатора, з..

2.00 лв.

Изолираща лепенка за нагревателно фолио

Изолиращата лепенка се използва в случаите когато е необходимо фолиото да бъде срязано преди или сле..

48.00 лв.

Изолираща лепенка за нагревателно фолио MASTIC VM - 6м

Вулканизираната изолираща лепенка се използва за клемите на нагревателното фолио. За една клема е не..

24.00 лв.

Капачка за клема на нагревателно фолио

Капачките за нагревателното фолио се използват за предпазване на свързките на клемите със захранващи..

2.40 лв.

Клеми за фолио на линеен метър ECOFILM F

Клемите за фолио се използват за направата на свръзките на нагревателното фолио със захранващ кабел...

3.60 лв.

Клещи за нагревателно фолио ECOFILM F

Клещите са специално предназначени за кримването на клемите към нагревателното фолио. Те са с ограни..

324.00 лв.
Нагревателно фолио ECOFILM C за монтаж под гипсокартон New

Нагревателно фолио ECOFILM C за монтаж под гипсокартон

Нагревателното фолио ECOFILM C се предлага в неготов вид на линеен метър. Към него ще е необходимо д..

30.00 лв.