Саморегулиращи се нагревателни кабели за тръби ELSR

Отоплителните кабели за тръби ELSR са двужилни с пълна екранировка и UV защита. Сърцевината на кабела е от полупроводников материал, който променя съпротивлението си в зависимост от температурата на околната среда. Колкото по-висока е температурата навън, толкова по-малка мощност на линеен метър отдава нагревателя.


Захранват се само в единия им край, и могат да се отрежат в произволна дължина. 


Предлагат се с мощност 10 ,15, 20 и 30W/m. Саморегулиращите се нагревателни кабели за тръби се използват най-често и за отоплението на външни тела на климатици, сифони и др.,  и са подходящи за всякакви външни инсталции. Клас на защита C. Захранват се стандартно - 230V.


Нагревателните кабели се доставят в неготов вид и свързването им към студен захранващ кабел задължително трябва да бъде извършено от квалифициран електротехник и към тях може да се купи комплект за муфиране на отрязаните краища KIT №4.


Сертифицирани са и отговарят на всички изисквания за потребление и безопасност.


Доставят се с 2 години гаранция.


За отоплението на тръби, в зависимост от това какъв е диаметъра на тръбата, каква дебелина изолация ще поставите върху нея и колко е дължината на участъка, който искате да отоплявате, зависи, кабел с каква мощност ви е необходим.

Мощността на кабела на линеен метър може да бъде грубо пресметната по тази таблица, като данните покриват мощността при изискване за желаната температура на флуида да е 5°C.Пример: За отоплението на пластмасова тръба с диаметър 3/4" (Ф20), при дебелината на изолацията 20мм и дължина на тръбата 4м:

при минимална температура -15°C,  ще ви е необходима мощност от 6W на линеен метър тръба, а

при минимална температура -25°C, ви е необходима мощност от 9W на линеен метър тръба

Което означава, че ще ви е необходим кабел с мощност 4м (дължината на тръбата) х 9W (необходимата мощност за отоплението й) = 36W

и може да използвате нагревател ELSR 10W/m - 4m с мощност 40W.

Саморегулиращи се нагревателни кабели за тръби ELSR

Икономична и ефективна работа

Сертифицирано качество

Безплатна консултация и оферта 

Професионализъм

Гаранция за дълъг живот на системите

Безопасна експлоатация

Бърз и лесен монтаж

Без необходимост от поддръжка

  • Модел Саморегулиращисе нагревателни кабели ELSR
  • Наличност В наличност
  • 21.60 лв.