Отопление на тръби

Отопление на тръби


За предпазването от замръзване на метални или пластмасови тръби се използват нагревателни кабели тип ADSV, PFP или ELSR.


Кабелите се фиксират директно за металните тръби, посредством алуминиева лепенка, а пластмасовите тръби първо се облепят по цялата им дължина с алуминиева лепенка, след което нагревателния кабел отново се фиксира, с алуминиева лепенка, към тръбата. Алуминиевата лепенка осигурява равномерно разпределение на топлината по цялата повърхност на тръбата.

                                           

Задължително трябва да се предвиди поставянето на изолация върху тръбата, тъй като нагревателния кабел не е заместител на изолацията, той само я допълва и балансира топлинните загуби, които не могат се предотвратят напълно от която и да е изолация.


За да бъде изчислено каква мощност е необходимо да се инсталира на метър/тръба, трябва да бъде уточнен диаметъра на тръбата, дебелината на изолацията, която ще поставите върху нея и дали е метална или пластмасова


Много е важно да се изчисли точно, дължина на участъка тръба, която желаете да отоплявате, тъй като нагревателните кабели тип ADSV и PFP не могат да бъдат рязани. Единствено нагревателните кабели тип ELSR се предлагат на линеен метър в неготов вид и могат да бъдат отрязани в конкретна дължина по желание на клиента. Те също така саморегулират мощността, която отдават на линеен метър в зависимост от температурата на околната среда. 


Кабелите тип ADSV са с предварително фиксирана дължина и мощност на линеен метър, с фабрично свързан към нагревателния кабел три метра студен захранващ кабел. При този тип нагреватели е необходимо да се закупи отделно термостат за контрола на работата на системата.


Кабелите тип PFP са с предварително фиксирана дължина и мощност на линеен метър, доставят се в напълно готов вид с фабрично свързан захранващ кабел и щепсел и имат вграден терморегулатор, който следи работата на системата.   


Повече информация за конкретните продукти, използващи се за изграждането на системата, може да намерите в информацията за всеки продукт по-долу.


За изготвянето на конкретна оферта съдържаща всичко необходимо за изграждането на такава система, може да се свържете с нас от формата за контакт. Изготвянето на оферта е безплатно.

Покажи
Ред

Алуминиева лепенка за тръби

Алуминиевата лепенка се използва за фиксирането на нагревателния кабел към повърхността на тръбата, ..

18.00 лв.

Нагревателни кабели ADSV 10W/m

Отоплителните кабели ADSV са двужилни с пълна екранировка. Захранват се само в единия им край, фабри..

90.00 лв.

Нагревателни кабели PFP

Отоплителните кабели PFP са двужилни с пълна екранировка и UV защита. Имат вграден биметален те..

156.00 лв.

Саморегулиращи се нагревателни кабели за тръби ELSR

Отоплителните кабели за тръби ELSR са двужилни с пълна екранировка и UV защита. Сърцевината на ..

21.60 лв.