Отопление на халета и складове

Отопление на халета и складове

За отопление на халета и складове се използват високотемпературни лъчисти отоплителни панели ECOSUN S+.


Панелите са производство на чешката фирма Fenix, сертифицирани са и отговарят на всички европейски стандарти за качество и безопасност и се доставят с 2 години гаранция.


Панелите не излъчват никаква видима светлина, миризма или шум.


Панелите могат да се използват както за цялостно, така и за зоново отопление в халетата, защото не винаги е необходимо да се топли цялото хале или склад, а само определени зони, където са работниците, или зони, които са по-често обитавани.За цялостно отопление на хале или склад, ако не са известни топлинните загубинеобходимата да се инсталира мощност е възможно да се изчисли приблизително на база кубатурата, както е описано в категория лъчисто отопление. 


За зоново отопление в халета и складове, най-често се използват панелите с мощност 3600W. В зависимост от височината на която се монтират панелите, зависи каква площ ще покрият и каква мощност ще се получи на кв.м., а за да бъде ефективно зоновото отопление мощността на кв.м. трябва да е повече от 150W/m2. 


Панел с мощност 3600W, монтиран на височина 3-4м, ще покрие площ от около 7-10м2 и ще имаме инсталирани 300-200W/m2., което е добра мощност за зоново отопление. 


Това е и ориентировъчния разчет на примерни разходи за електроенергия, като трябва да имате предвид, че отоплителните панели с мощност 3600W, могат да бъдат захранени монофазно или трифазно, така че да работят както с мощност 3600W, така и 2400W и 1200W.

Те имат три нагревателни ламела всеки с мощност 1200W:

 

1. Консумация на 1бр. панел ECOSUN S 3600W: 3,6КW x 0,08 лв./кВч.(ориентировъчна цена ток за промишлени предприятия) 0,28 лв./час                           

Общата сметка за отопление зависи от броя на използваните уреди във всеки момент, на каква мощност работят и от възможността да се ползва отопление извън върховата часова зона или съответно да се ограничи употребата му.

При изключително тежки условия /облачно време и температура -10 градуса, разходът за ден може да

бъде:  8 часа х 0,28 = 2,24лв. (1бр. панел на пълна работна мощност 3,6 kW)


От това видео ще получите информация за конструкцията на панелите и начина им на монтаж:Повече информация за конкретните продукти, използващи се за изграждането на системата, може да намерите в информацията за всеки продукт по-долу.


За изготвянето на конкретна оферта съдържаща всичко необходимо за изграждането на такава система, може да се свържете с нас от формата за контакт. Изготвянето на оферта е безплатно.


Покажи
Ред
Отоплителни панели ECOSUN S+ New

Отоплителни панели ECOSUN S+

Отоплителните панели ECOSUN S+ се използват за цялостно, допълнително или зоново отопление на топлои..

456.00 лв.